Lövbiff i pitabröd med chilikräm

● 4 pers ● 25 min

· 450 g lövbiff
· 4 tomater
· 1 rödlök
· Rucola
· Olivolja till stekning
· Salt
· 3 msk sweet chilisås
· 1 tsk sesamolja
· 2 msk soja
· 4 pitabröd
Chilikräm
· 1 vitlöksklyfta
· 2 msk sweet chilisås
· 1 ½ dl crème fraiche
· salt

1. Gör chilikrämen: Skala och pressa ner vitlöken i sweet chilisåsen. Blanda med crème fraichen. Smaka av med salt.
2. Skiva biffen i mycket tunna skivor och skär dem i strimlor. Skiva tomaterna och rödlöken. Skölj rucolan.
3. Hetta upp en stekpanna så att den blir riktigt varm och häll i lite olivolja. Salta köttet och stek det hastigt.
4. Tillsätt sweet chilisåsen, sesamoljan och sojan. Rör om.
5. Fördela rucolan i pitabröden. Lägg i biffen, rödlöken och tomatskivorna. Ringla över chilikrämen.

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Mums säger jag bara!
Måste göra denna fler gånger :)